onsdag 20 november 2013

Uppdatering av Gunrys Avsminkningswipes och Niveas Peel off -mask

Så nu har jag testat produkterna igen, vid olika tillfällen långt emellan varandra då jag inte haft några eksembesvär och jag kan bekräfta att wipesen från Gunry, är jättedåligt för mig. Jag får utslag redan efter några timmar. Jag hade en dag efter jobbet testat olika sminkprodukter och foundations på handen och nr jag kom hem, använde jag wipesen endast på händerna. Samma kväll vaknade jag av at tjag låg o kliade i sömnen. Morgonen därpå var det hemska utslag som jag vanligtvis brukar få om vintrarna. Det är pga wipes!!!!!!!!! Jag slängde de direkt! Olyckligtvis har jag 2 helt oöppnade paket, som jag tänkte använda när jag rengör i balkongen hahahah! Får ha handskar när jag använder de. Rena giftet ju!

Ett annat alternativ som jag testat är faktiskt vanliga baby wipes, köpte på Apoteket hjärtat förra veckan för att de hade erbjudande 2 för 1. Perfekt då jag kan ha ett paket hemma och ett på jobbet. Har på jobbet när jag ska träna på lunchen, tar bort sminket innan jag tränar så att det inte kommer in i porerna. De har funkat skitbra :D De är ju till för känslig hud, inte konstigt.

Måste bara flika in och säga att det var lite komiskt igår när jag åkte till gymmet efter jobbet och tog med mig wipes. I omklädningsrummet var det en tjej som fixade sig innan träning med att bättra på sminket, sen stod jag en meter ifrån och tog av mitt smink med typ servett efter servett efter servett :P Måste ha använt 5 st för att verkligen ville avlägsna allt smink :) She was giving me the eye, haha XD Whatever! Att sminka sig inför gymmet är fan det dummaste man kan göra mot sin hy.... so bad.
Avsminkningsservetter är riktigt dåligt för hyn om man lider av Atopisk eksem, iaf för mig! Men ett annat superbra alternativ som är skonsamt och bra är våtservetter för barn :P

Jag testade också en Nivea Peel off-mask som jag var misstänktsam på tidigare, ett annat tillfälle och där fick jag inga som helst utslag på. Funkade jättebra och kändes skönt att få rengöra ansiktet ordentligt. Detta gör jag bara en gång i veckan. Det påminner mig om att jag måste köpa nya masker haha.
Yäy!

fredag 15 november 2013

Kosttillskott

För två veckor sedan när jag fick hemska eksembesvär så kollade jag upp och införskaffade kosttillskott som är bra för huden. Omega 3, hade jag redan sedan tidigare men hade ingen aning om att det var bra för huden. Resten handlade jag på Naturapotek och vanlga Apotek, lätt att införskaffa.
Dessa har jag hemma och tar efter middag varje dag
(förutom Mitt val-Kvinna och Omega 3, för att de tar jag på jobbet till lunch på vardagar)
Dessa två har jag på jobbet på mitt fönsterbräda (notera mina löparskor på andra änden,
hehe ville bara skryta lite granna) Regelbunden träning är också väldigt bra för hyn, det renar kroppen från salt och drick mycket vatten. Måste dock duscha av kroppen direkt efter träningspasset annars kan besvären uppkomma pga svetten.
Grönt te, denna box har jag också på jobbet, gillar egentligen inte smaken av grönt te så jag köpte detta från ÖoB, det smakar mer som svart te och är supergod med suketter och mjölk till. Annars också gott bara som den är. Superbillig och hälsosam. Innehåller mycket antioxidanter, it's good for your skin. Varje dag: 2-3 koppar.

torsdag 7 november 2013

Eksem i ansiktet kom tillbaka!! Frustration!

Precis när jag blev av med mitt eksem i ansiktet så kom det tillbaka ni inatt. Vaknade av att det kliade för jävla mycket och jag var tvungen att gå upp o kolla i toalettspegeln om vad det är som händer. Såg röda fläckar på kinder och runt munnen, redan fått var i några sår också. Så jag var tvungen att ta smärtstillade Ibuprofen för hemska klådan och krämade på Canoderm över hela ansiktet och Flutivate (stark kortison, receptbelagd) över eksemen. Sen somnade jag om i soffan.

Jag funderade ordentligen på var jag gjorde för annorlunda denna gång. Kan bero på olika faktorer:
1) Sängkläderna var nytvättade, kan ha varit för mycket tvättmedel i eller sköljmedel kvar i tygen.
2) Hade slutat använda kortison i ansiktet och om man slutar abrupt med kortisonet har det en tendens att få utslag att komma tillbaka. Så jag skulle ha trappat ner, varannan dag, var tredje, sen en gång i veckan.
3) Jag rengjorde ansiktet annorlunda än resterande dagarna i veckan. Tog avsminkningswipes från ÖoB av Gunry (Dermatologytestet, MY ASS! :P), kan ha rubbat pH-balansen i ansiktet, sedan hade jag peel-offmask av Nivea, inte haft problem med de förut. Så jag är tveksam. Men sprejen och milken borde vara okej eftersom de har jag haft tidigare dagar utan utslag, dessutom är de markerade för torr och känslig hud.

Jag tror mest på 2) och 3). Någon annan som fått problem med de billiga wipesen? Billiga men fan.... inte värt det. Varning! Varning! XD
Lite svårt att fota utslagen men ah, det ser värre ut på riktigt än på bilderna,
och framför allt känns det värre också.
Kan absolut INTE rekommendera Avsminkningsservetterna från ÖoB. Icke skonsamma, trots att det står Dermatologiskt testade, utan alkohol. Det är bara bullshit rakt igenom XD Niveas Peel off mask är jag osäker på om det ger utslag.  Någon som har ett annat alternativ som funkar bra för oss som lider av atopisk eksem?

De andra produkterna med tumme upp är superbra, från Apoteket. Dock rätt dyrt, ca 100 kr flaskan.

Uppdatering av produkterna, Gunry avsminkningsservetter och Niveas Peeloff-mask: http://atopeksem.blogspot.se/2013/11/uppdatering-av-gunrys-avsminkningswipes.html

tisdag 5 november 2013

Tunna Bomullsvantar för eksem på händerna

Förra året hade jag hemska sår på händerna speciellt under vintern. Jag var helt desperat och frustrerad för att jag hade testat allt, alla slags krämer och kortisoner (de var okej, men gick bara att använda 10 dagar). Slutligen efter många timmars letande på olika forum så var det en tjej som kommenterade att hon använde tunna bomullsvantar så jag tänkte, måste prova!

DET FUNKADE JÄTTEBRA! :D

Dessa finns att köpa i Apoteket och man kan använda de flera gånger eftersom jag tvättar de också. Vi och mina vänner har också kommit fram till att jag kan ha varit allergisk mot latex/nitrilvantarna på jobbet också så jag har bomullsvantar under de också. Har fet kräm under och det funkade finemang. Bara efter 4 dagar försvann mina djupa sår. Jag var så lycklig. Har fortsatt använda vantarna även på somrarna för att det lindrar kliandet om man gör det i sömnen. Så det är ett bra tips för dig med eksem på händerna. :)
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=205528

Ännu ett tips för de som har besvär med eksem även på armarna är att använda långärmade tröjor och hårsnoddar runt vristen över för att de ska stanna kvar under natten. Har du problem som jag med besvär även på magen och ryggen för sömmarna på byxorna är att stoppa tröjan in under byxorna också. Gärna i mjuk material, helst bomulls så att det inte kliar på nätterna. Jag har köpt många långärmade tröjor och tights/leggings från H&Ms Basic. Jättebra, byter bara ut när de blir slitna i tvätten och de rea:ar dessutom ut dom ofta så då passar jag på att köpa 3 st åt gången för typ 30 kr/st. Värt det! :)

Såg att ett speciellt företag DermaSilk som också producerar kläder som man kan ha under så att man slipper klådan men de var sååååå dyyyyyrt. My God! 860 kr för ett par leggings?! HELL NO! XD Det är väl om inget annat fungerar, annars i helvette heller :P hehe

måndag 4 november 2013

Uppdatering av 100% Arganolja + Decubal Clinic

I fredags fick jag hem min lilla flaska med arganolja. Det var en jättefin flaska och oljan kändes otroligt lyxig och bra absorberande. Jag var smått orolig för att få utslag av oljan eftersom jag är nötallergiker, men eftersom oljan är från frön som soltorkas och krossas kanske det är därför som jag inte fick några allergibesvär av den, så det var bra. Nöjd hittills. Sedan om det funkar mot eksem är svårt att säga efter så kort tid, men mina utslag som jag hade förra veckan har faktiskt försvunnit nu (vet dock inte om det endast är pga oljan).

Användning
Jag använde oljan direkt efter duschen. Över hela kroppen och ansiktet. Därefter väntade jag några min, kanske 3 min för oljan att absorbera in. Sedan smörjde jag med min vanliga kräm från Apoteket, Decubal Clinic för kroppen och CanoDerm på ansiktet.


Decubal Clinic

Decubal Clinic har jag också nyligen inhandlat för att använda istället för CanoDerm (eftersom den är så dyr), den andra pumpen kostar hälften så mycket. Och Decubal funkar lika bra, nackdelen är att den inte innehåller karbamid, (karbamid är bakteriedödande och läkande ämne). Men om man inte har sår/utslag så behövs det inte. Därför hade jag Canoderm bara i ansiktet eftersom jag hade det som problemområde just då.

Decubal är perfekt att växla mellan Canoderm och för att återfukta t.ex på morgonen om man använder Canoderm på kvällen innan man går o lägger sig.

Apoteket har rea på den just nu 149 kr för en stor pump. Passa på!