torsdag 8 mars 2018

Överlevnadskit för vintern

AhhhH!!! Det kalla vädret påverkar verkligen min hy!! Då är jag inte heller ute på mycket. Bara går till bussen och hem/jobbet. Max 5 minuter talar vi om. Ändå har jag fått sår i ansiktet och händerna. Det är inte så farligt som jag tidigare haft, men det är dels för att det inte är lika kallt ute och jag vet hur jag behandlar det.

Vad som verkligen hjälper är:

1) Akrylnaglar.
Något som jag själv gör hemma, helt pga hälsoskäl. Inte fan orkar jag sitta och sniffa det där varanann vecka. Men det hjälper något kolosalt. Gör de lite extra tjocka i ändarna för att verkligen få mjuka och inte vassa naglar.
Bild på skillnaden mellan med och utan akrylnaglar.
Pekfingret hade akrylen gått av och övriga naglar med akryl. 


2) Bomullshandskar när jag sover. Tunna bomullshandskar som funkar susen. Krämar på med Canoderm eller kortison precis innan också


3) Luftfuktare när jag sover. Ställer in på lägsta nivån ca 5 timmar och det hjälper även mot min son som ibland kan få torr hud på rygg och mage.
Denna luftfuktare har vi hemma, skitbra från Bionarie Wilfa.
Har haft just denna modell sedan 4 år sedan och gått felfritt sen dess.


4) Långärmade t-shirt när jag sover. Ett tips är att köpa dessa från Stadium. Mjuka och härliga, kostar inte alls mycket. Sköna att sova i när det är så kallt. Speciellt för er som också mest får utslag/sår på överkroppen. (Jag får väldigt sällan på benen)
Tröjor från Stadium som jag älskar. Rea nu, passa på! Väldigt bra att sova i


5) Canoderm all over! Lite väl uppenbart men ja, smörj så mycket det går. Just denna vinter har mest mina händer fått massa stryk. Så jag tar kortison vid behov, inte ofta medandraord och ha handskar när det är som värst. Smörj smörj smörj... hoppas på bättre tider.


6) Alvedon+Allergimedicin. Detta är inget jag rekomenderar vid dagligt bruk, utan till de allra värsta dagarna. När det kliar så mycket att det gör ont eller gör dig galen! Då tar man en tablett alvedon och en tablett allergimedicin ca 1h innan man ska lägga sig, så kan man sova om nätterna. Det stänger av impulsen av klådan i hjärnan. It's the best.


Ta hand om er ute i kylan!
Snart kommer värmen igen!
:)