tisdag 11 december 2018

Mirakelkräm för "Vinterhänder"

"Vinterhänder" är väldigt milt uttryck, för oss med atopisk eksem. Det är hemskt! HEMSKT! Den starka, receptbelagda kortisonen vill man inte heller använda på daglig basis, trots att händerna kliar och svider så att man blir gaaaalen. I början på november var jag gravid (dessvärre förlorade jag fostret i missfall för ca. två veckor sedan) och ville inte använda starka kortisonet då det är skadligt för fostret, så jag använde Mildison, vilket inte hjälpte. Testade det mesta, Bio-oil som jag ändå smorde magen, Cano-derm, Fotkräm CCS, alla är helt okej mjukgörande men problemet kvarstod ju och i flera veckor led jag. Såren blev värre och värre, och djupare och djupare. Blev galen! Vissa dagar för att kunna sova så tog jag alvedon.

En dag såg jag en reklam på tv om O'Keefe's Working Hands, mirakelkrämen. Lät ju helt galet, dessutom när det står "mirakel" så har man ju sagt att det inte existerar något sådant... Men jag ville testa, för varför inte? Kostade inte så mycket heller. 119 kr. Googlade också först om krämen var okej för gravida, och det stod ingenting om det. Man kunde ha den dagligen ,vid behov även för känslig hy--- så jag tänkte att det måste vara okej då. Om det liksom inte har en tidsgräns på användandet. Så jag köpte den i Apoteket Hjärtat och när jag ändå var där så stod jag vid "Sår"-hyllan och hittade en kräm som såg intressant ut. Sårläkande som man även kan använda på öppna sår. Det inköptes också. (Denna ska man använda 2-3 veckor, OK för gravida).

Användning morgon och kväll: Efter dusch/handtvätt med skonsam tvål (förslagsvis Avènes cleasing oil), smordes kroppen med Canoderm som jag alltid gör. Sedan smorde jag händerna med O'Keefe's Working hands och lät krämen verka i bomullshandskar i minst 30 min. Därefter applicerade jag Zalve Sårläkande kräm på de ställen som har sår, bomullshandskar på igen. Under dagen vid varje handtvätt applicerades lite Working hands på, och sårläkande krämen om såren var riktigt illa. 

Nu efter 4 veckor kan jag säga, WOW! Denna kombination av krämer var magisk. På riktigt MAGISK! Mina öppna sår på händerna läkte ihop på bara tredje dagen. Jag var så lycklig och även min man såg en klar skillnad och var även han förvånad. Den hemska svedan som jag inte stod ut med försvann och jag fortsatte två veckor till med sårläkande krämen varje morgon och kväll med tunna bomullsvantar över som jag sov med och arbetade med. Bomullsvantar gör susen också. Nu arbetar jag i labmiljö, så det är liksom inte konstigt att bära bomullsvantar på sig, men jag råder dig som liksom jag har väldiga besvär med vinterhänder att ha dessa tunna bomullsvantar på sig så mycket som möjligt och givetvis tvätta de emellanåt (utan sköljmedel).

Nu är mina händer helt okej, inga öppna sår (vilket jag alltid får vid varje vinter), små sår här och där men helt och fullt okej. Jag kan liksom leva ett normalt liv. Dock försöker jag fortfarande undvika att bära ringar tyvärr men det är bara pga mina känsliga händer.

Idag använder jag endast Working hands morgon, kväll och en gång mitt på dagen på jobbet. Emellanåt smörjer jag med vanlig handkräm. Har dock fortfarande bomullsvantar för jämnan, men det är mest för att skydda, inte för att jag har ont eller svider.

Ett annat suveränt tips är att använda denna tvålen för händerna (och kroppen i duschen). Avène Cleasing oil. Väldigt skonsam och snäll mot såriga händer. Älskar den! Avène makeup remover har jag också som även den är superbra!

torsdag 8 mars 2018

Överlevnadskit för vintern

AhhhH!!! Det kalla vädret påverkar verkligen min hy!! Då är jag inte heller ute på mycket. Bara går till bussen och hem/jobbet. Max 5 minuter talar vi om. Ändå har jag fått sår i ansiktet och händerna. Det är inte så farligt som jag tidigare haft, men det är dels för att det inte är lika kallt ute och jag vet hur jag behandlar det.

Vad som verkligen hjälper är:

1) Akrylnaglar.
Något som jag själv gör hemma, helt pga hälsoskäl. Inte fan orkar jag sitta och sniffa det där varanann vecka. Men det hjälper något kolosalt. Gör de lite extra tjocka i ändarna för att verkligen få mjuka och inte vassa naglar.
Bild på skillnaden mellan med och utan akrylnaglar.
Pekfingret hade akrylen gått av och övriga naglar med akryl. 


2) Bomullshandskar när jag sover. Tunna bomullshandskar som funkar susen. Krämar på med Canoderm eller kortison precis innan också


3) Luftfuktare när jag sover. Ställer in på lägsta nivån ca 5 timmar och det hjälper även mot min son som ibland kan få torr hud på rygg och mage.
Denna luftfuktare har vi hemma, skitbra från Bionarie Wilfa.
Har haft just denna modell sedan 4 år sedan och gått felfritt sen dess.


4) Långärmade t-shirt när jag sover. Ett tips är att köpa dessa från Stadium. Mjuka och härliga, kostar inte alls mycket. Sköna att sova i när det är så kallt. Speciellt för er som också mest får utslag/sår på överkroppen. (Jag får väldigt sällan på benen)
Tröjor från Stadium som jag älskar. Rea nu, passa på! Väldigt bra att sova i


5) Canoderm all over! Lite väl uppenbart men ja, smörj så mycket det går. Just denna vinter har mest mina händer fått massa stryk. Så jag tar kortison vid behov, inte ofta medandraord och ha handskar när det är som värst. Smörj smörj smörj... hoppas på bättre tider.


6) Alvedon+Allergimedicin. Detta är inget jag rekomenderar vid dagligt bruk, utan till de allra värsta dagarna. När det kliar så mycket att det gör ont eller gör dig galen! Då tar man en tablett alvedon och en tablett allergimedicin ca 1h innan man ska lägga sig, så kan man sova om nätterna. Det stänger av impulsen av klådan i hjärnan. It's the best.


Ta hand om er ute i kylan!
Snart kommer värmen igen!
:)