fredag 28 november 2014

Arganolja: The Body Shop VS Argan Wonder

The Body Shop har en ny vara, arganolja sedan ungefär en månad tillbaka. Jag älskar Bodyshops produkter och använder deras body butter hela tiden så därför ville jag testa ifall deras olja också skulle vara bra för mig. Dessutom var den billigare än den som jag brukar köpa från Argan Wonder.

Den från Body shop var helt ok, men jag förväntade mig mycket mera - med tanke på att det ändå kostade 225 kr. Jag har ju varit van vid 100 % Argan olja så jag tyckte att den från Bodyshop var som utspädd, torkar snabbt in i huden och tyvärr för snabbt för oss apoteksemare. Dock doftar den otroligt gott! Skulle nog funka att faktiskt blanda den med den andra oljan eller liknande. En annan nackdel som jag blev irriterad på så fort jag upptäckte det hemma för att det var en sprej, inte en pump. Vilket betyder att hela golvet får ju olja och kan vara väldigt farligt att halka i badrumsgolvet liksom, men vi har badrumsmatta så med foten drar jag den över hela området där det råkat komma sprej på. Stort minus!

Jag använder oljan direkt efter duschen, så att jag slipper vara insmord med fet kräm HEEEEELA tiden. Kan vara skönt det med, sedan när jag väl ska lägga mig då tar jag min Fenuril. Men med den från bodyshop måste jag tyvärr använda kräm direkt efter. Jag vet inte varför, men det kliar annars. Kan vara för att den inte är återfuktande nog, eller för att parfymen i produkten som irriterar. Det har då funkat bra. Och jag har känt mig väldigt fräsch och man luktar ju gott också. Eftersom man inte riktigt kan använda parfym utan att få utslag så saknar mig ju det där. Med arganoljan kan man åtminstone använda den som parfym under den doftfria krämen, som exempel.

Ska jag köpa den igen? Nej, tyvärr.
Jag går tillbaka till Argan wonder för deras arganolja.

Den kostade för mycket, helt enkelt. Den från Argan wonder kostar 50 kr mer (289 kr) men man blir åtminstone nöjd med produkten. Sen myten om att arganolja botar eksem och atopisk eksem är bara bullshit. Inget kan bota atopisk eksem, men den är bra på att återfukta utan att lukta illa och vara alldeles för fet. Speciellt skönt att använda efter exfoliering, att använda någonting lätt istället för att täcka igen porerna med fetkräm igen. Så det kan jag rekomendera!