fredag 1 augusti 2014

Solskyddsmedel

För två år sedan åkte jag med vännerna till Italien och det var riktigt riktigt varmt. Vi planerade att vi skulle köpa solkräm där och det blev en Nivea som vi också sett i affärer i Sverige. Måste säga att det var ett stort misstag för en hudkänslig som mig. Fick hemska utslag över hela kroppen och de tre sista dagarna där var rena helvettet pga det. Min starka kortison, Flutivate fick det inte ens att gå bort eller Canoderm som jag hade med mig. Utslag höll i sig även när jag kom tillbaka till Sverige, kanske två månader innan det tillslut försvann. Sved hemskt mycket och fick mig att känna mig alldeles svag och allmänt sjuk. Soleksem från helvetet säger jag bara. :(

Ett tips när detta händer dig under sommaren är att undvika alkohol. Alkohol gör att utslagen kliar mer och att det kliar mer överlag för oss överkänsliga. Drick mycket vatten och duscha när du känner att du har svettats mycket under dagen pga värmen. Använd fetkräm, karbamidkräm. Kortison endast vid behov max 10 dagar, annars kan man få mer eksem. Stressa inte, och låt kroppen vila. Undvik solen, använd tunnt material fast långärmat med långkjol/byxa, det gör det lättare för dig att inte klia också.

En bra produkt som jag bytte ut och har använt varje gång jag rest till solstränderna är Eucerin's solskydd. De har fungerat fantastiskt bra och har inte fått soleksem när jag haft denna på.

Superbra solskyddskräm för oss atopeksemare :P